Veel belangstelling voor thema-avond heggen en hagen in de Bollenstreek


19 september 2022

In een volle Willemshoeve in Voorhout hebben ANLV Geestgrond en Living Lab B7 op 15 september een avondvullend programma over heggen en hagen gepresenteerd. Kenneth Rijsdijk (UvA) was uitgenodigd om te vertellen over zijn onderzoek naar het nut van heggen en hagen. Deze zorgen niet alleen voor een aantrekkelijk landschap, maar ook voor een betere waterberging, verkoeling, en plaagbestrijding. Hugo Langezaal (LLB7) vertelde over zijn onderzoek naar de staat van de biodiversiteit in de Bollenstreek. Hugo is net begonnen met een nulmeting van insectensoorten in de streek, op een later moment wil hij onderzoeken welke effecten maatregelen als het plaatsen van heggen hebben op de biodiversiteit. Het warme pleidooi van Kenneth voor het plaatsen van meer heggen en hagen werd met een presentatie van Anja van Servelen en Sandra Warmerdam van ANLV Geestgrond aangevuld met praktische tips hiervoor. Het Leidsch Dagblad heeft verslag gedaan van de avond, het artikel vind je hier.